snart är "mamma"ledigheten slut

rätt skönt, alla vet ju hur mkt jag "njuter" av att vara hemma i det tysta. Okej, världens gossenalle men ändå. Den här valptiden är ju ett enda väntande att liten ska bli stor så vi kan börja göra "vettiga" saker. & ja, jag vet att jag nu lägger grunden för resten av min hunds liv & visst är de roligt o mysigt men roligare blir de när nallis blir stor. ska bli spännande att se då jag ändrat mig rätt mycket från tidigare valpuppfostran.

nå ska inte säga för mycket, men nog vet jag det går bra. fast de är en helt annan femma att lära någon annan mina regler också hela tiden. inte bara valpen. tro nu inte att vi dividerar, de gör vi inte. jag vet ju att jag har rätt så ;)

nej nu ska jag slänga mig på soffan lite.


mitt socker är hemma! ;)

i onsdags bar de av. Först upp till Kiruna, Sthlm o sen vidare till Ronneby. Lite spännande var det att se om vi skulle känna igen Kjelle på flygplatsen, men de var inte svårt alls faktiskt.
Kom rätt tidigt hem till uppfödarna, så hade hela em/kvällen att surra och lära känna dem. Helt fantastiska människor. Hade inte tråkigt en sekund och tiden gick nästan för fort.
Rätt häftigt, trots att människorna är ett helt liv äldre så märks det inte. Fick se alla deras vuxna hundar, vad mysigt det var att få goa med stora schäfernallar igen..
Att Kjelle och Elisabeth var precis lika flummiga som jag var nog det bästa. Ja, för jag är ett klantarsel och tappar o spiller de mesta hela tiden och hamnar man hos för fint folk kan de ju kännas liiite obekvämt. :)

Torsdag morgon kl 4 klev vi upp och fick skjuts till flyget. K stod lääänge och tittade efter oss när vi checkade in... Känns väl alltid lite vemodigt. Fast han var noga med att säga att han var Jätteglad att få skicka gossen till mig och att han helt och fullt tror på att jag kommer fixa att få en bra hund av bråkstaken. Det känns ju helt suvärent. Speciellt när han är min nya idol, jisses vad jag kommer lära mig mycket av den karln. Kunde inte drömma om att han var så kunnig som han är; Docent i hundbeteende. Enda i sverige dessutom.
Jag känner mig helt nöjd med uppfödare och hund såklart, fast vovven brukar ju fastna i hjärtat hur som ;)


en dag kvar nu!

sen drar vi lääängst neråt sverige för att hämta gossen min. förstå vad länge jag väntat, har som låtit bli att längta när jag vetat hur himla länge de är kvar så nu känns de att de gått fort. fick ju veta om att jag kanske kunde få en lilleman för 4 månader sen drygt när mamsen var parad.
igår pratade jag me en annan schäfertok som fick gå igenom mina bilder på mina pojkar. ja, till och med uppfödaren kallar dem för "dina pojkar" då både jag och hon haft svårt att välja.
fick känslan vilken jag ville ha när dem var 4 veckor men kunde inte bestämma mig redan då, mycket som kan hända. men när vi gått igenom varenda millimeter på valpbilderna, vinklar, linjer, tår, huvud, päls.. ja, allt så tyckte anki också bäst om den som jag haft magkänslan skulle bli lilla Hirax. (fast jag lät bli och nämna att jag tänkt så).
Kommer hem på torsdag men då blire besöksförbud här ett tag. Bara skruttens närmsta lilla krets får komma. Givetvis MOFFA kommer vara den första, han kommer nog stå och snyfta på flygplatsen gissar jag. Han är så söt min pappa, kanske inte så konstigt var jag fått min djurkärlek ifrån.

Erica erbjöd sig "jag är ju föresten ledig, kan ju hämta er från flyget, eller nej, de får jag väl kanske inte". Haha, nej. Tror inte de, moffa längtar ju lika mycket som jag och de kommer ju bli hans lille gosse det här. Han är ju van att få följa med mig på alla hundgrejer och har gladeligen satt sig åtskilliga gånger och kört genom sverige med mig vinter & sommar & så nu är de någon annan som ska följa me till uppfödaren. Jag vet ju att han är glad för det, men också att han helst sett att han fått åka själv med mig :)

Erica har också fått lov att komma redan torsdagen när vi kommer hem, såklart. Det har hon alltid fått, vara med från början och har båda gångerna utan att fundera varit med vid dem hemska sluten också så det känns givet, för de är nästan viktigare.

nej, nu ska jag försöka sova igen.
får se om de hinns blogga nå mer innan vi far ner, har en del ärenden i morgon.

här är i alla fall mammas nya älskling.