fortfarande

ingen tid över till bloggen känner jag... men de med tanke på antalet kommentarer i förra inlägget verkar det inte spela någon större roll? ska STÄDA idag. och tvätta. väntar bara att min karl ska komma hem för man får inte mycket gjort med min lilla tok här hemma. sen blire middag på Glada kocken ikväll. LÄNGTAR! Fast har iofs inte gjort annat än ÄTIT i helgen i stugan. Är väl därför jag är så hungrig nu... aja. harebrahej!

tid?

Ja alltså. Jag skulle kunna blogga mer för saker att säga finns ju alltid på våren. Med det menar jag att man blir ju gladare, grymt shoppingsugen mm. Massa bloggämnen helt enkelt, fattas bara Tid till att sitta och skriva... Nu testar jag mobilblogga bara för att :-) min son utvecklas verkligen Hela tiden, nu går de alldeles för fort. Hänger inte med alls. Han gör i stort sett inget annat än att försöka klättra. Det är grymt svårt att se honom ramla gång på gång utan att kasta mig dit och fånga honom. Jag vet att han Ska ramla och slå sig och att han tål det men de är svårt att låta han göra det. Och nej, jag ojjar inte med han, han märker inte ens att mamma oroar sig för jag vill inte göra honom till en fegis. (nu börjar min valppsykologi fungera, tog bara 8 månader innan dem blev jämförbara ;-)) nej nu måste jag försöka somna om, blir alltid klarvaken när jag vaknar på natten. Hoppas på finväder i morgon med så vi tar oss ut och myser i solen igen för vi hade jätte trevligt idag. :-)

supermysig stuganhelg!

kom på i torsdags att vi också skulle dra ner till stugan över helgen. Är ju alldeles för länge sen vi var där och jag Älskar verkligen att vara där & bara känna Lugnet. Att vi får äta mammas underbara mat är ju inte fel det heller.
Vi har verkligen varit ute massor. Mario har fått testa åka både fyrhjuling och skoter. Han verkar gilla det måste jag säga. Speciellt efter dagens tur då han i säkert en timme efteråt satt och lät som en skoter. Haha. Och lillvännen somnade till och med på skotern när Moffa satt och körde ruuunt ruuunt på sjön. & ja, man ska nog vara Moffa eller Faffa om man ska idas sitta och puttra så.

Annars händer det mycket hela tiden. Lillis var inte nöjd speciellt länge med att "bara" krypa. Han försöker resa sig heeela tiden och ibland lyckas han också. Tyvärr verkar han inte ha så mycket vett eller vara speciellt försiktig av sig. Nå, när han har slagit sig Nog många gånger lär han väl sig :)

Slänger in lite bilder från helgen, har inte så gott om tid att blogga nu när jag har min lilla vilde. ;)


Pimplar och myser. Vi hade riktigt tur jag & hjärtat för vi hann bara sätta ner kroken i vattnet så fick vi en firre ;)



Kom och tänka på en sak. Mario va ju en väääldigt rörlig bebis(räknar han inte som bebis längre riktigt). Redan när han var färsk tyckte jag att han var en liten ADHD bebis som aldrig var still. Och det håller i sig ännu, han rör sig verkligen hela tiden. Far han inte omkring så står han och studsar på stället. Jisses jag kommer bli smal när han börjar gå, eller ja springa antar jag.

Hittade föresten en bild på min brors son Tim när han var ganska liten. Vi är ju några som tycker att Mario är väldigt lik honom & kolla på lill-tim

(inte näsan, jag vet)


taggad!

har börjat smågrejja med min klänning. är toktaggad på att börja sy till den, jag tror på det här! (även om inte många andra verkar tro på min förmåga)
Den kommer nog bli skitbra, bara jag gör allt i lugn och ro.
Måste kanske ta och börja klicka hem lite hår och sånt där också. Iiih vad roligt. Hur går det för er andra med klänningar? ;)
Passa på att klä upp er maximalt nu!
Det är ju fasen bara 3 mån kvar till stora dagen. Har skrivit klart alla adresser nu så tänkte ev ha som dagsprojekt att få iväg dem också.

Nu väntar jag på Linda & Ronja som skulle komma förbi... Snart vaknar väl min duracellkanin också från sin lutare.

hjälmen

finns på Expo. det är nog lika och köpa nu för dem verkar vara bra åtgång på. vi fick vänta på beställning när vi ville ha och på internet hittade jag inte många konstigt nog?
den här sitter jättebra :)

mammas lillkråka

inte riktigt fit for fight verkar min lilla kråka vara. han käkade sin välling som vanligt i morse men alltihop kom på retur med rapen. wierd? hela ungen + hela mamma o mammas sänghalva full i spya och ändå garvar han. riktigt så tuff är nog inte vi vuxna. i alla fall, dålig matlust halva dagen men annars som vanligt. nu till middag åt han helt bra och han har inte spytt sen i morse? fattar inte riktigt Varför och bara acceptera att jag inte får något svar heller.
jag trodde föresten att det är när kidsen börjar dagis dem ska vara sjuk jämt? jag tycker varenda Unge (spec våra småå) är Sjuk hela tiden.

har varit till hannah som fyllde 16 och fikat idag. var Faktiskt väldans lugnt där så vi blev där några timmar. Mario var vääldigt Mammig i början. Har faktiskt aldrig sett han sån, Huuur söt som helst. Satte ner han på golvet och gick några meter bort och lillkillen kröp för allt vad han hade, Fort gick de ;)
Han slappnade av och blev kompis med alla tillslut. Farbror Johan är ju den Farligaste Mario träffat hittills :)



Lilltrollet med nya hjälmen. Fan så skönt det är att han har den då han verkar se lägenheten som en enda stor FångarnaPåFortet cell. :D

fredag

ska svara här på mina kommenterer tänkte jag. varför dagmamma? Mest för att 2 av gällivares dagmammor är mina kunder så jag känner dem redan lite och jag tycker dem är supermysiga. känns mer som att lämna till en "extramormor" än till en stooor avdelning på dagis. sen känner jag redan några av dem föräldrar som har och ska ha sina barn hos dem här dagmammorna och de är ju bara kul.
jag är själv dagisbarn så har egentligen inget emot dagis, känns bara lite tryggare att lämna till en dagmamma där dem är 5 barn bara och får hemlagad mat. Tessi, vi är nog ALLA riktigt hönsmammor!;) Vi är så jäkla hård innan vi får barn och sen när dem är kläckt är vi mesigast i stan.

lillis har fått sin nya softshell overall och klickade hem en matchande BusMonster mössa åt honom precis.

nu ska jag slappa o kolla runt lite här innan min vilde vaknar :)

puh.

min lille tog sig en liten vila så får jag en liten lugn stund här för förmiddagen. han har varit svår att få att somna på dagarna men nu gick de!
:)
Det är så roligt nu när han börjar bli "stor". Han har redan märkt vilka saker man inte får röra och när han hör ordet Nej lägger han i en högre växel och riktigt ska fram till tex tv.n. Han jävlas med sin mor, men det är kul. Räknade inte med att få en unge med "lätt" humör med tanke på hur jag själv varit/är ;)

Ska jobba idag, heeela 6 timmar. Var och mjukstartade igår och hade en kund. Det är riktigt roligt fast jag alltid har separationsångest. Men de är nog bra för mig att börja såhär så blir det inte så hemskt när han ska till dagmamma, för nog kommer Jag tycka det är jobbigt det lovar jag. (har redan ångest).

Börjar märka att det är vår, man vill ha nya kläder och man vill bara göra massa saker. Försökte få min karl att vi skulle sticka till Umeå i morgon när Emma fyller år, men neeeh. Fanns flera ursäkter att inte åka. Han är SLÖ helt enkelt :)

Om jag skulle skynda mig och slänga lite färg i fejjan innan lillis vaknar. Haarebrahej!

utvecklingsperiod.

mitt "mönsterbarn" är inte lika lättsövd just nu, vill inte alls somna i egen säng på dagarna. skulle tro att de är en utvecklingsperiod som vanligt. eller tro och tro... det händer hur mycket som helst för honom hela tiden. han blir mindre och mindre "bebis" varje dag. han har börjat typ krypa. vet inte riktigt vad man ska kalla hans " stil" att ta sig fram, någon form av kryp.. men han verkar ändå inte vara så noga i hur han tar sig framåt för Klättra ser ut att bli hans stora nöje :( huuvva ligen! :)

i måndags var jag, lina & linda och fikade på nya caféet här. En kund från salongen kom och pratade me mig och linda. Tittade först ner i Lindas vagn "jaha de blev en pojke här.. pluttinuttdutt (ni vet)" sen vidare till min vagn och sa nått i stil me att jag skulle haft en flicka. nej, jag har också en kille förklarar jag. "neeeej, fick du också en pojke? jaja, men nästa gång får ni säkert flickor!". WHAT?!!!

Trevlig och service-uppfostrad som man är säger jag bara bestämt att jag behöver minsann ingen flicka, såklart med ett leende.

Men får verkligen aldrig sluta förvånad över hur DUM I HUVET människor är. Denna kvinna är Gammal och har garanterat barn och kanske barnbarn själv. Hon kanske inte menade som det lät men vi tolkade det allihopa på samma sätt i alla fall.

Hade playdate igår igen, ingen av ungarna var speciellt glad men de är kul att träffas ändå. Min lilla snålis blev tokarg på Melvin igen då Melvin hittat hans tutte på golvet o satt den i munnen :D Haha, jag gillar ändå att han har humör. (vilket jag själv lär för smaka på också:D)

Har inte riktigt ro att sitta och blogga då jag måste springa efter min lilla tok och ta lös honom från elkablar och liknande. Ett tips till er andra, barnsäkra det ni ska FÖRE det behövs. kan nog vara skönt att ha de klart ;)

Slänger in en bild på bustrollet i rumsavdelaren.





vilken skitväder :/

kl 06 tyckte min son att de var dags att kliva upp. slängde i sig en hel välling. nu verkar dem som att han ska äta "igen" allt han missat när han var sjuk.
har monterat dit sittdelen på vagnen nu på morgonen. Jag har verkligen försökt ha liggdelen så länge de har gått för dem ser ju så mycket mysigare ut. Men efter hans lilla rymningsförsök inne på Kicks igår så ger jag mig. Han försöker som kasta sig över kanten på vagnen min lilla dåre. Vilket skitväder de blev idag, hojja.
Man tappar direkt motivationen till att göra saker när de bara är grått o snö.


inbjudningskort...

ja, jag kom på en grej. eller inte jag egentligen utan erica. hon har bjudit in folk till min möhippa och många hade inte svarat än (vilket hon VÄNTAR på så ni vet). Hon frågade om jag inte skickat ut inbjudningskorten till bröllopet? Hon menade på att folk kanske vill veta om dem är bjuden dit Innan dem tackar Ja till Möhippa.
Och NEJ, jag har inte postat inbjudningskorten men de är kanske dags att göra det. Kan ju inte sitta och vänta att jag ska hinna träffa Alla och sen komma ihåg att då Ge korten.
I början var jag tokduktig på all planering men nu har jag hamnat lite i det där "äh, jag hinner" stadiet. Jag vill som inte göra klart allt så jag bara ska sitta och vänta på att de ska bli av... Fast det är nog ingen risk.
Så jag ska ta tag i lite mer göromål här i dagen. Är grymt sugen att klippa och klistra (=sy). Kan ju lika gärna gå åt helvete men jag är ju ännu som en 3 åring som tror att allt går & jag KAN SJÄLV framförallt.
Hur kul är det inte att komma på mitt bröllop och se allt och veta att jag gjort mycket själv? En del tycker jag ska passa på att lära mig att låta andra göra saker... men nej, jag vill inte.
Jag glider iväg som vanligt. Hur som helst, inbjudningskorten kommer! Måste bara köpa frimärken och det är ju ett helt projekt det också ;)

Föresten ALLA Mammor som läser min blogg. Jag har Recept-torka på vad jag ska laga åt min son. (Lisa, jag vet att du har en bok men vi har magsjukan så jag gissar att du vill vänta me o synas)
Så kom med TIPS åt mig eller blogga ni lite recept! Det är nog fler än jag som kan uppskatta det ;)

God natt!

låååång sjuka.

nu ligger min Större (inte stora) kille däckad. han blev sjuk igår kväll... sjukt segt sjukdomsförlopp det här. tycker vi borde ha blivit däckade tidigare. jag har än så länge klarat mig.. fast känner jag efter riiktigt noga så nog kan jag hitta diffusa symptom jag också ;) haha.

har varit och testat nya fiket med Mgrabbarna och MammaLina. Iofs var de bara vi som fikade ;)
Var in på Kicks och fick me mig 2 nya torrschampon hem som jag ska testa. De blev två eftersom ett var löjligt billigt. Får berätta sen hur dem var. Jag älskar dem, iaf till ljusa hår. Kan lätt bli lite dammigt intryck i mörka och färgade, fast då finns ett helt suveränt från Bumble&Bumble i alla möjliga färger.

Nu ska jag & min lilla grabb sticka till Mommo&Moffa. Pappan här i huset bara Sooover.



Bilden får vara sne för PRO-Nina kan inte rotera dem ;) Tjing