jobbat lite, men bara lite.

varit och gjort några timmar på jobbet. det Är roligt men helst skulle jag nog vara hemma än helt och hållet, det är alldeles för roligt att vara med min son.

pratade med en annan mor om det här med att få barn... vi hade som både två missat det "jobbiga" med det hela? alltså, visst är det psykiskt påfrestande när dem är minisar och ständigt lite missnöjda och man inte vet vad det är som felar. men annars, att få barn är fasen inte jobbigt! (att Bära barn ska vi däremot inte ens prata om). Jag var nog beredd på att det skulle vara slitigt och tungt och jobbigt för har Bara blivit positivt överaskad hela tiden. Vet inte vad jag hade för bild egentligen men jag är glad att de är en "bra" käftsmäll jag fått iaf :D haha. Det enda som är jobbigt med allt vad barn innebär är att bli MAMMA. Ens egna oro & hjärnspöken. Men det blir bättre och bättre och helt Bra ska det nog aldrig bli för då är man nog inte Mamma längre?:)
Och ja, jag gissar att vi som tycker de är lätt har väl haft Turen att få snälla barn. Jag tror fortfarande att allt blir vad man gör det till.

Över till annat... Vi har bytt datum. Bröllopet blir en vecka tidigare än tänkt.. Insåg efter Stinas fest att jag vill inte gifta mig så sent på dagen som klockan 17, jag vill ju ha så Lång dag som möjligt! Jag har ju bara en sån dag.

Nu har FrökenF anlänt till Sverige i alla fall, i morgon kommer hon till Gällivare. Wiiie! Vi är inte lite taggad här hemma!

Tänkte på en annan sak tidigare... Man har ju många vänner, många bra också. En del som man varit tightare med än andra såklart. Nu när man fått barn och inte är "lika rolig" nå mer så ser man än en gång vilka som hänger kvar. Det är tråkigt att en del av ens föredetta Närmsta vänner inte ens känner ens lilla knodd... Även om man inte gillar ungar eller bryr sig i såna, men de är ju fasen Min knodd. Så ser då jag det med mina närmsta vänners odågor ;)
Jag vet ju att de här vännerna har samvete och alldeles för lite tid för att hinna lägga nån på oss men jag passar Ändå på att beklaga mig, för de är trist.



toastäd... MYSIGT :P

yuck.. min toa har varit äcklig länge men jag har som bara blundat för det. Varför blir de så kopiöst mycket damm i en toalett? Iaf, vi har inte tänkt på att rensa avloppet sedan vi skaffat tvättmaskin och med tanke på att den går Minst en gång per dag var de Inte mysigt kan jag säga. Nå nu är de gjort, Kanske man ska göra som man alltid gör och Säga att vi ska börja fixa det oftare :P

Nu har Emma&Wille bokat resa hit, jippie! Snart kommer dem! 
Erica har varit här o hängt hela veckan, skönt att ha folk här. Speciellt när de inte direkt har varit något uteväder.
Catja har faktiskt också tagit sig hit två morgnar på kaffe, nästan som tiden före barn då vi drack kaffe och rökte i stort sett Varje morgon då vi var dem Enda morgonpigga i bekantskapskretsen :)

I morgon kommer kanske Lina & Melker, blir kul att se lillisen som säkert har vuxit en hel del. Har varit många M-namn på senaste bebisarna föresten.. Mario, Melvin, Milton, Mille, Melker, Mimmi. & fler men de är dem vi som lagt på minnet ;)

Redan helg i morgon igen. Den här helgen blir det MYS på hög nivå då förra helgen i stortsett försvann...
Nej, urs. Jag trivs alldeles för bra hemma. Måste bli bättre på att ta mig i kragen och själv fara till folk! Nästa plan är dock Umeå. (haha, kan inte satsa på att hälsa på nån här i stan till att börja med)

nu ropar lillis men de blev en snabb update iaf! Jo just ja, skulle ju säga att jag körde en gammal favorit i håret idag, "treat me right"... Känns grymt fräscht i skallen nu, hade nästan glömt hur mycket jag gillade den.
tjing

kalasdag

den som funderade verkar inte våga säga det? så snäll är jag inte att jag svarar utan att man namngett sig, tss. :)

idag fyllde min stora grabb år. han fick sig ett marioporträtt hos Tomas. Världens bästa present tycker jag! :) Även om det tydligen är ganska tippat att jag ska ge tatueringar...? Sa åt Svärmor "ska du inte kolla vad Acke har fått av Mario?" Hon suckar o fräser till "jaaa, det är väl en tatuering" och himlar lite med ögonen. Precis som om det skulle vara "barnsligt".
Fast hon var ju tvungen att erkänna att det kommer bli en bra tatuering till slut. . . Hon är tokbra min svärmor, men alla har ju sina sidor.
Min bror var här med sina skötehundar idag. Dem är som pluttiga så det är kul och jag vill ju som sagt att gossen ska få vara med hundar. (dock är han väl ingen favorit hos dem här då han greppade nosen på den ena och drog ordentligt).

Tillbaka till svärmor. Hon tar ju givetvis Mario direkt hon kommer, vilket jag inte tycker är någon större Hit då hon själv är rädd för hundar. SEN fantiserar hon ihop att Mario är röd i ögonen "och titta! han gnuggar sig i ögonen, han är kanske allergisk!"
Onda ögat hon fick då missade nog ingen...
Ändå hajjar hon inte för när mario hostar till lite en timme senare förklarar hon för dem nya gästerna som kommit "han kanske är allergisk, jaaa, de är han nog för de har varit hundar här för en liten stund sen".
Det är uppenbart att hon inte känner mig nog väl än... Hade hon gjort det hade hon hållt käften för alla vet ju att jag skulle kunna köpa en hund bara för att hon inte ska få som hon vill. GIVETVIS inte om Mario nu Skulle vara allergisk. Men de hör till saken att min lilla filur är lite förkyld och trött och har hostat hela dagen så är inte direkt bekymrad för allergier.
Och min svärmor ÄR hur bra som helst, tycker om henne jättemycket men idag retade hon mig!


Här är dagens tårta.. Var svårt att få någon bra bild på dem vita rosorna.

Gjorde egen Sockerpasta... Den var väl inte direkt "lättjobbad" så det rekommenderar jag inte...

Slänger in en bild här med på lillhjärtat i Dagens Outfit.








röker??

vem och varför vill man veta om jag fortfarande röker? man har säkert någon vettig tanke med frågan, i så fall får man gärna utveckla sig så ska jag svara :)

BRÖLLOP!!

Galet roligt var det. Tycker att vi hade lätt festens bästa bord för vi skrattade konstant. Eller skämdes? Haha. Jag & Åsa kom fram till att man Alltid skäms över sin respektive när den "försöker vara rolig". Jag satt brevid hennes karl och fick skratta i stort sett hela tiden... Medans hon skämdes skapligt mycket. Hon satt med min karl och de hade riktigt roligt fast jag många gånger ville krypa under bordet...
Var ett väldigt annorlunda bröllop. "Moulin Rouge". Bruden hade discoklänning och det var strippor som dansade. Jag vet att man inte "får" kalla det strippa, det är Burlesque. Men jag tycker ändå att det Är det, om än med lite "finare" underkläder och TAZZLES! :D

För kort och gott, man dansar och klär av sig till bara trosor och toffsar... Iaf, dem var riktigt duktiga. Alla kommer ju komma ihåg det här bröllopet och det var verkligen riktigt Fest. Det är ju riktigt kul att vi alla är så olika nu när de ska bli en hel del bröllop.


I morgon fyller mitt stora hjärta 31 år. Jisses han är gammal, haha. Nejdå.
Kom gärna och fika om ni är friska! Även om min Bebis är stor nu, ett helt halvår så fortsätter jag vara Hitler för vi gillar inte att vara sjuka och vi vill gärna kunna vara frisk och umgås med andra Hitlermammor! ;);)


Slänger in lite bilder som avslutning. Måste gå och vakta min tårtbotten jag har i ugnen.


Var bara tvungen att lägga in, klockren bild där jag ville gömma mig.... hahaha!



Jo jag vet, jag ser lite PROMISKUÖS ut med tissorna i vädret men de hörde ju liksom till temat så jag bjussar på det! :)

alla <3 dag...

jag gav ingenting åt mina hjärtevänner... var alldeles för kallt för att ta oss ut och fixa något. Annars är ju jag den där som gillar att hitta på presenter.
Har i alla fall löst min karls födelsedag nu, inte så kreativt men ändå en tokbra present.
Jo Catja jag såg att Mats också har nått på hakan, men de syns inte i stubbet till vardags. :) Egentligen är jag och han ganska lika varandra... Som alla andra par! :) haha.

Nu ska jag gå och vara med min lillis och sen göra mig klar för jobb och invänta Therese som ska barnvakta min älskling idag.



jag vet inte hur man snurrar bilden så den får va så här.

Hejsvejs!

hemmafoto!

catja fick komma och ta några hemmabilder på oss bara så vi får några medans lillen är liten... så de blev några 6 månadersbilder iaf. dem blev absolut inte perfekt men betydligt bättre än "semesterfoton". Är allergisk mot dessa FULA amatörbilder som är mörka, fotade i oftast fel vinkel med massa massa skit i bakgrunden. Får inte in i skallen hur folk kan framkalla och FÖRSTORA dessa bilder och Rama in?? Och sen inte fatta att det ser förjävligt ut, haha.
Självklart har jag hundratals sånabilder i album bara för att det är ett "moment" jag vill minnas... Jag älskar ju foton, de syns ju här hemma då jag inte har hjärta att ta ner mina vackra hundar från väggarna än... kanske om några år? Men vilken grej med dem här digitala fotoramarna, då kan man ju se sina foton Ofta utan att det blir Alltför mycket PRO varning i lägenheten.
Jag glider ifrån ämnet märker jag... ovanligt... tss. Iaf. Måste göra bättre bilder med Rent hår här nåndag, men det är fan ett trist moment i livet att tvätta håret... Tar ju sån tid med allt efterföljande och sen hatar jag att gå omkring med kallt blött hår. Då får de hellre va smutsigt :D

Bjussar på några bilder här med fast alla säkert sett dem på fejjan med. Tycker min son blir mer och mer lik mig :D


Kolla våra hakor... Har inte reagerat på min grop fören jag började fundera på vart mario fått sin ifrån ;)




Ni som inte har bebisar kan ju sluta läsa nu för då är det nog helt ointressant och kanske till och med äckligt.
Bytte välling igår och jäklar vad bra våran son har skitit idag, om det nu inte bara är en tillfällighet? Det återstår ju att se men jag tror på det här :) Det är jobbigt när lillis mage inte är helt 100.



miniderm test nr 2

ja, min hy ramlar av! det suger... kan inte få en make att se bra ut och utan underlag ser jag genomskinlig ut. det bästa av allt med min torrperiod är att jag fått ett sår i näsan. jag vet, jävligt fräääscht. har kommit på mig själv med att sitta o gnugga näsan för inte ens jag tycker det är ok att klia där o sen var och peta på mario.
är inte alldeles för förtjust i näsolja heller så bara bita ihop för en näspetare gillar väl ingen, haha. jag har inte mycket i huvudet idag.


idag har mario varit med sin farmor & farfar. fan, det känns helt meningslöst att lämna bort han. alltså inte för att jag inte litar på dem, det gör jag. men det finns ju som ingen anledning, han är ju så gosig att ha... han är ju faktiskt bara bebis en gång, och det är ju Min bebis. nu njuter jag faktiskt helt och fullt av det här. jag försöker verkligen berätta allt det där som Alla missat att berätta för mig så ni andra kan njuta tidigare, eller ja man berättar ju åt dem som man märker är mottagliga.


Var till lille melkers familj idag. Fan, måste ju säga att MammaLina ser ju tokfräsch ut! En vecka gammal knodd och jeans och till och med smink! Jisses, jag är impad. Jag gled omkring i mjukisar i Bönträsk med mamma som servade mig med allt från mat till nattpratare vid amning så jag inte skulle behöva vara vaken ensam.
Och Lina, man ger inte för och få, man ger för att ge. Alltså, jag förväntar mig absolut ingenting tillbaka för att ni får låna lite kläder. Det är ju bara prylar och jag vet att jag hade fått låna om du hade varit först... Faktiskt bara därför, för att vara Snäll. Kan vara det ibland jag också ;) Fast alla vet ju vid det här laget att jag är världens fjant, haha.


Nej, nu ska jag hoppa i säng... min son börjar ju bli som "alla andra barn" och vakna vid 7-8 på morgonen... *gäsp*. Mina glansdagar är nog över. OCH jag gör precis som alla andra mammor och har ångest att min gosse är ett halvår och vi "snart" ska skola in hos dagmamma osv... Hjälp!! Kan jag få vara hemma med honom tills han är iaf 15?

lite ralph lauren & lite ed hardy...

lite farbror & lite mammastil då. haha, nej, inte för att marios mor skulle ta på sig EdHardykläder själv längre då det blivit lite för fjortis men på lillen är det ju coolt :) Ralph Lauren pikéerna ser ut som farbror johans egna tröjor ;)
några coola jeans och shorts fick han också. Han kommer vara så snygg i sommar våran son!
Fast det är han ju alltid såklart.
I morgon ville hans farmor och farfar låna honom. Egentligen skulle vi ha fotat oss men det verkar vara någon tand som spökar för våran annars alltid så glada gosse är riktigt grinig dem här dagarna. (bara för att vi skrytit över hur lätt han är att ha med att göra). Nå det går väl över.

Tänkte iaf fara förbi till KOS med en till låda Mariokläder som lilla Melker säkerligen behöver låna. Är bara glad att det kommer till användning, vet själv att det var Guld värt när folk bar kläder till oss. Det är verkligen onödigt att köpa även om det är kul :)

Idag har vi haft besök av Marios minsta tjej vanessa, en riktigt liten docka :) Sen har Erica varit och hängt med oss, roligt med besök. Fast har faktiskt hunnit vara mycket social i veckan :)

Boa, neeej tack!

Haha. Nej Therese. Ha en fjäderboa som accessoar känns verkligen TRANSA så det går inte. Moulin Rouge i sig kan ju vara ganska roligt, måste bara göra det till något som jag känner mig bekväm i. Sminket till det temat är ju tokroligt iaf. Massa,massa,mest. Måste gå och hitta mig några rejäla fejkfransar. Nu är ju min smink-vän alldeles i bajsblöja amningsvärlden men kanske hinner bolla lite idéer med henne innan 19.e.

Har hunnit träffa en hel del folk idag med. Fan så skönt de är, glad blir man. Var faktiskt ända till KOS till gullungen Kelly. Hon är strax redan 1 år... jag inser ju att de bara kommer smälla till så är Mario där.
Förmiddagen spenderade vi med Ronja & Fru Larsson.
Jag måste berätta vad jag lyckades klämma ur mig för det lät verkligen ILLA, fast jag inte menade det och det tror jag att jag fått fram nu. Ronja var ganska sur idag så jag säger åt Linda " faaan vad skönt att det är eran unge som är gnällig och inte min!"
Vad jag menade med det hela var ju inte så korkat som det lät och man måste ju kanske känna mig för att läsa mellan raderna = din unge får ju gnälla för de är ju din tredje så vi vet ju att du gör rätt, hade det varit min hade jag ju varit säker på att de var mitt fel.
Fast ändå, jag har ju lärt mig att barn gnäller vissa dagar utan att man Nånsin får veta varför. Det fick vi ju lära oss när Wille & Emma hälsade på oss & var Riktigt jobbig, allt var fel och Emma trodde att hon skämt bort honom. Men det var jag i efterhand grymt glad för när Mario blev precis likadan i samma ålder. Sen fick jag höra att dem tydligen har utvecklingsfaser då dem bara är allmänt missnöjda vad man än gör... Det känns ju bra och veta men som första barnsmamma så funderar man ju verkligen på vad man gör så man inte gör fel hit och dit. Alltså, tänk om jag bara omedvetet råkar göra min unge blyg eller rädd för vissa saker för jag tror ju inte ens man ser det själv... Jag menar, INNAN jag fick barn har jag sett väldigt många föräldrar som gjort sina barn onödigt rädda för t ex hundar... Lätt hänt och dem har nog inte ens tänkt på de själv förstår jag ju nu.

Haha jaa. Jag som å andra sidan vill att gossen ska vara nära mycket hundar lyckas inte hittaa någon hund som vill vara nära honom. Då saknar jag ju såklart min Chino igen. Så underbar som han var med Maja och Alex... En sån vän hade jag velat att Mario skulle ha i en hund. Jag vet ju att en sån relation går inte att få med en människa & jag tror man lär sig mycket av att vara nära djur. Funderar ju på att byta ras, men fan, går det?! Schäfern har ju allt.
Hm, har ju ingen hund på G i närmsta framtiden så Greja måste se till att börja hänga här oftare....

Acke snarkar KOPIÖST idag så de ser inte lovande ut för sömnen för mig.. Jag vill ha ett HUS så man kan fly ljudet! :)

full rulle.

nu börjar äntligen solen titta fram, hur skönt som helst! man får direkt mer energi till att hitta på saker... Alla människor börjar tina fram.
Igår fick jag hälsa på en guldklimp på BB. Jag är förvånad över att jag inte glömt hur små dem är. Det roligaste som finns är att se dessa nyblivna pappor. Dem är så söta, så stolta. Mammor är en annan sak... Dem är mera lugna och lättade på nå vis.

Håller på att leta med ljus o lykta något att ta på mig till bröllopet vi ska på. Det är ju tema så de är direkt lite svårare. Att kontot är tomt gör ju inte saken bättre.

Nu kommer bror o ska instruera mig ang kameran.

ni missuppfattade nog mitt förra? :)

kanske formulerade mig konstigt.... jag bryr mig absolut inte att en hund i bekantskapskretsen heter Mario. Tvärtom, hade denna vackra helkuperade dobberman i huvet när jag tänkte på namnet mario. Vad skulle det störa att dela namnet med en snygg hund? Inte alls, hade varit värre och dela namn med någon ful unge eller gubbe!:D
Mitt flicknamn var min senaste schäfers kullsyster. Alla väljer ju bebisnamn till sin vovvar så då tyckte jag att varför inte göra tvärtom. Sen att SUPERMario är så inne blev ju bara en Bonus. Det var mest "vanligheten" i namnet jag ville ha fram, Att de var som jag trodde, inte alls speciellt vanligt. :) Förövrigt slog jag sedan upp att Nina betyder LitenFlicka. Haha, de passar ju bra för jag är inte många äpplen hög och tänker aldrig bli annat än flicka (är ju ännu en 23 år ung flicka :D)

Idag kom det ett fantastiskt mms. Det blev som jag trodde och det kom en liten prins till! :) Fick studsa upp ur sängen och dagen var gjord! Men nu har vi verkligen fött barn klart för ett tag... Det är ju tungt de här att sitta på sidanom också! Puh!



Mamma & Älskling på 6 månaders dagen!

MARIO

Okej, jag är bra på att haka upp mig på saker och ting. Haha, ja, jag garvar åt mig själv. Var hos Rebban &Peter och spanade in deras lilla underverk, dock var han mest hungrig så fick inte sniffa så länge ;)
Blev prat om namn då våran son heter samma som en Vovve vars ägare var där... (hade ju hunden i åtanke när jag valde namn).
Blev såklart diskutioner om det är vanligt eller inte... Och jag tror ju inte det.
Såklart hakade jag upp mig och var tvungen att gå hem och använda Google och nej. I norrbotten finns 15 Mario. Det ligger inte på Top100 av barnnamn. Finns ca 2000 i Sverige jämfört med William som de ska finnas ca 33000 i sverige så är det ju inte alltför vanligt iaf. Och Nej, det spelar ingen roll om det blir vanligt heller :)

Mario betyder iaf "manlig" tydligen, det visste jag inte men nu vet vi det också. Haha. Och han är en rejäl liten filur min gosse så det passar ju :)

Nina goes blond...

ja, blev lite rastlös antar jag så slet ut löshåret Igen och gjorde lite ljusa slingor. Gamla hederliga hättslingor, bara för att se hur hårt mitt röda satt. De lossnade direkt. Är ju absolut inte jätteblond och inte färdig än. Bara bra om de tar lite tid det här lilla projektet så håller jag mig sysselsatt.

Lekte med mitt hobbyglitter idag. Tragiskt nog fungerar det lika bra som MakeUpStores glitter, och korkad som vi är så köper vi ändå det dyra? Som Lina sa, vi vill väl ha burken?
Finns ju betydligt fler färger dessutom om vi "byter ner" oss till billigare.

Har vallat en höggravid fröken på stan... Det är nog bara bra att röra på sig. Ja, jag tror ännu på min mors ord om att man ska röra sig in i det sista, det funkade ju för mig iaf. Fast jag är ändå lur på att de inte kommer nån bebis fören på fredag.

Nej, nu ska jag gå och mysa med mina grabbar i sängen ett tag och hoppas att min lilla (inte för att någon av dem är speciellt stor)kille ska sova.

bröllop...

ja, nu var det inte mitt eget. har blivit bjuden på ett i sjöfallet i februari. gaah. vet inte ännu hur vi ska göra. är väl inte alldeles för sugen att lämna lillis över natten igen, reeedan.
men nog ska man väl passa på att gå när man väl får. Kanske vi får lite idéer till vårat eget?
Kommer ju vara Burlesque (hur de nu stavas) show på detta och det kan nog bli roligt!

Min ekonomi mascara klarade test nr 2, sova med. Haha. Inte målet för alla kanske men jag måste erkänna att jag är Extremt slö på att tvätta av mig sminket och mascaran såg ut som när jag gick och la mig. Många har ju förmåga att smula sig så allt är under ögonen när man vaknar.

Nu har Fransson dragit iväg. Borta en heeel månad, och nu före har hon varit alldeles osynlig också så när hon kommer hem är de dags att börja vara social igen så vi kan börja knåpa ihop lite smått och gott. Spännande att se vad hon kan hitta för roliga prylar där borta...

Min son är inte på humör så kan inte riktigt koncentrera mig. Kanske ska göra ett ryck här hemma så det inte förfaller allt jag slet med igår :)