lite respons, kul!:)

"så länge kunden är nöjd". Fast tänker vi efter så vill Iaf jag veta att jag går till en färdig frisör Om jag tror att jag gör det. Det vill vi väl med alla yrkesgrupper(nagelterapefter, hudterapefter, läkare, tandläkare), går vi till ofärdiga (dvs lärlingar) vill vi väl bli informerade om det? Dessutom ska man ju verkligen ha reducerat pris. Kunden har Rätt att veta, går man till en salong så tror man ju självklart att man går till en utbildad frisör.

Alla kommer självklart inte tillbaka till Stinas Hårcenter MEN jag är Inte Stinas Hårcenter, vilket dem flesta vid det här laget vet.
Alla kommer definitivt inte tillbaka till mig heller, jag försöker inte framstå som bättre än någon av mina kollegor här i stan. Vet att varenda frisör (och Många andra) håller med mig om att det är sjukt. Vill man få håret blekt med MOOD så kan man ju gå på konsum och köpa det själv? Det är ju ingen behandling man förväntar sig hos en Frisör?
Om man som kund sen nöjer sig med att få håret färgat med produkter för hemmabruk av en lärling så fine, men vill ni verkligen inte veta om det före? Finns ju en anledning varför vi alla inte handlar grejjerna på coop ;)
Tycker inte "så länge kunden är nöjd" räcker till riktigt. Så länge kunden är nöjd spelar det ingen roll om den blir blåst? Men det är Mina åsikter, jag vill ha lite klass på våra frisörer!
Sen ville jag mest se till att iaf ni som bryr er om vars ni sätter er i stolen är medvetna om hur läget ser ut, så ni iaf kan fråga eran frisör :) Jag är absolut inte ute efter att peka ut någon eller lämna ut någon på något sätt. Tyckte bara att de var ett intressant ämne då jag brinner för de jag jobbar med.

Kommentarer
Postat av: emma

oj, ja jag skulle då inte vilja betala fullpris för en konsumfärgning av en halvklar frisör.. :P Tur man slipper sånt! haha!

2011-11-24 @ 22:48:35
URL: http://emmaishemma.blogg.se/
Postat av: Lotta

Helt rätt! Är man inte fullt utbildad kan man ju inte ens kalla sej frisör.. Känns fel att öppna salong då!

2011-11-24 @ 22:57:39
Postat av: Sara

Håller med, skulle aldrig gå till frisören och betala fullt pris för att få håret färgat med en hårfärg från konsum! ger man ingen info om det eller att man inte är färdig frisör tycker jag man lurar kunden!

2011-11-25 @ 07:46:26
URL: http://karas.blogg.se/
Postat av: Stranger

Enligt frisör företagarna så är man ju fullfjädrad frisör om man gjort gesällbrev, så med andra ord är inte du en färdig frisör?

2011-11-25 @ 14:07:07
Postat av: Anonym

Nej det är godkänd utbildning och ha arbetat minst 5 år som gäller, tyvärr.

2011-11-25 @ 14:53:27
Postat av: Stranger

(www.frisor.se)

Det finns tre möjliga vägar att bli behörig frisör



1. Gymnasieskolan Hv (Hantverksprogrammet) inriktning frisör + färdigutbildning



Det finns kommunala och fria gymnasieskolor med Hv inriktning frisör. När grundutbildningen på gymnasieskolan (nivå 1) är klar ska du avlägga ett praktiskt delprov samt ett teoriprov. Du måste ha godkänt i samtliga hantverkskurser samt matte, svenska , engelska och samhällskunskap. Efter det följer färdigutbildning på ett frisörföretag i 3000 tim (nivå 2, 3 och 4) innan du kan avlägga det slutliga gesällprovet och bli behörig frisör.



2. Godkänd privat frisörutbildning + färdigutbildning



De godkända privata frisörutbildningarna hittar du under utbildning/godkända privatskolor. När grundutbildningen är klar (nivå 1) ska du avlägga ett praktiskt delprov samt ett teoriprov. Du måste också ha godkända betyg i matte, svenska , engelska och samhällskunskap från gymnasiet el komvux. Efter det följer färdigutbildning på ett frisörföretag i 3000 tim (nivå 2, 3 och 4) innan du kan avlägga det slutliga gesällprovet och bli behörig frisör.



3. Företagsförlagd traineeutbildning



Som trainee lär du dig frisöryrket hos ett frisörföretag, du måste själv hitta en salong som vill utbilda/anställa dig. Hittar du en plats blir du anställd som trainee i 5000 tim (4 nivåer) du och din handledare följer en läroplan för frisöryrket. Du ska avlägga delprov och teoriprov efter 2000 tim (nivå 1). Du måste också ha godkända betyg i matte, svenska, engelska och samhällskunskap från gymnasiet el Komvux innan du kan avlägga det slutgiltiga gesällprovet och bli behörig frisör.



Dvs. Alla vägar avslutas med ett gesällbrev.

2011-11-25 @ 15:30:00
Postat av: Stranger

En frisör är en konstnär. Om en utbildad konstnär målar en tavla som är ful och en amatör målar en vacker. Vilken blir mest värd?

2011-11-25 @ 15:37:47
Postat av: Anonym

Inte från frisorforetagarnas sida? Jäklar du måste känna dig duktig som orkar forska så där;)

2011-11-25 @ 16:31:33
URL: http://ninniii.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag ser att du har rätt, nya regler sen jag kollade sist!:)

2011-11-25 @ 16:46:24
URL: http://ninniii.blogg.se/
Postat av: Linda

Gesällbrevet har ju inte ens hälften av dagens frisörer! Inte så bara att åka 50-100 mil med 10 modeller och göra prov efter 3000 timmar. Tycker utbildningen säger en del. Förstår inte varför någon blir så retad av det du skrev..

2011-11-25 @ 16:49:43
Postat av: T

Om man har arbetat i 7-10 år som frisör så tror (hoppas) jag man vet vad man gör. Då har man ju fått massor av erfarenhet och dessutom håller man sig uppdaterad med det senaste så ofta man bara kan, kurser, utbildningar m.m. Självklart finns det personer som vill gå till lärlingar precis som det finns personer som absolut inte vill, det är inga konstigheter med det. Självklart vill man gå till en frisör som vet vad dom gör och brinner för det, det märker man genom att det är en frisörs jobb att informera och berätta om produkter och om håret.



Sedan missade du stranger att ta med detta när du hämtade informationen. Vill också tillägga att de här är ju nya regler. Bara för 3 år sedan gällde det att man var färdig efter tex en 3 årig utbildning och kunde därav tillägga gesällbrev på en gång.



Frisöryrket är kreativt och spännande men kräver bred utbildning och träning i flera praktiska och tekniska moment. I frisörutbildning ingår även teoretiska delar som till exempel kemi och kundpsykologi.



Vägen till att bli behörig frisör har i och med ett nytt utbildningsavtal mellan parterna i frisörbranschen nyligen gjorts om.



Alltså frisör handlar inte bara om att klippa och slänga i en färg i ett hår utan det handlar om en HEL del annat också, du ska kunna exakt hur ett hår är uppbyggt och en hel del ämnen i produkter osv och vad dem gör med håret and so on. En hel vetenskap är det. Som tar Några år att lära sig. Men sedan om man så arbetat i 7 år så är man aldrig färdig lärd utan man lär sig så länge man lever :)

2011-11-25 @ 17:11:01
Postat av: lina

jisses. undra om stranger är en frisör själv ? kanske rent utav en ofärdig frisör som orkar lägga ner så mycket tid på att kommentera din blogg :) fan vad kul med så här mycket respons på bloggen! Love it, keep the fire burning!

2011-11-25 @ 17:21:16
URL: http://nystromlina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Bra skrivet T. Det handlar om en hel del och vi lär så länge vi lever;)

2011-11-25 @ 17:22:18
URL: http://ninniii.blogg.se/
Postat av: lina

kanske konsumfärgköparen till och med?! mohaha

2011-11-25 @ 17:24:32
URL: http://nystromlina.blogg.se/
Postat av: Emma

Haha ja det tror jag med Lina ;)

2011-11-25 @ 19:11:59
URL: http://emmaishemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback